blog-ul oficial uCoz

Auto transfer între grupuri și alte actualizări Actualizare 5-2017

Autor: Felicia | Categorie: Știri , 14:00 79

Astăzi vă aducem vești bune cu privire la actualizarea legată de transferul automat între grupuri! :) În plus, vă vom prezenta și alte actualizări și erori remediate.

Aflați mai multeNiciun comentariu

uCoz și HTML5

Autor: Raver | Categorie: Design , 15:52 1685
Într-un domeniu care nu doarme niciodată, pare o situație neobișnuită că, o parte din specificaţiile noului HTML 5.0 sunt orientate spre trecut, aici referindu-ne la faptul că HTML 5.0 este definit pe principiul compatibilităţii cu versiunile anterioare de HTML. Puteţi testa, învăţa şi folosi atât HTML 5.0 cât şi CSS3, în website-urile gratuite construite în sistemul uCoz. Dacă sunteți familiarizați cu HTML 4.0, va fi ușor să vă descurcați într-un timp foarte scurt şi în HTML 5.0.

Deşi HTML 5.0 reprezintă în mod clar următoarea treaptă după HTML 4.0, el include mai mult decât o îmbunătăţire a acestuia, având la bază HTML 4.0, XTML 1.0 şi DOM nivelul 2. Printre elementele de noutate aduse de HTML 5.0 se numără: API-uri integrate (audio şi video, pentru crearea de aplicaţii offline, pentru editarea conţinutului paginilor, pentru funcţionalităţi drag&drop, API-uri focusate pe istoric şi care controlează protocolul aplicaţiilor), API-uri asociate HTML 5.0 (de geolocalizare şi mesagerie), specificaţii Web forms 2.0 pentru creare de formulare mai puternice, pentru o experienţă mai plăcută a utilizatorilor, simplificarea secţiunii DOCTYPE, a codificării caracterelor şi adăugarea de noi atribute.
Aflați mai multe2 Comentarii

Vă invităm să participați la programul uCoz City Grant!

Autor: Raver | Categorie: Concursuri , 18:06 1317
Există numeroase regiuni sau orașe din România, care nu au o imagine în mediul online. Dintre acestea, unele sunt de o frumusețe nedescoperită, altele nu au un loc de informare pentru locuitori, iar unele nu sunt puse suficient în evidență de website-ul existent. Dacă marea majoritate a orașelor cu peste 50.000 de locuitori au un website sau portal, la cele de dimensiuni mai mici, vom constata că sunt mai puțin cunoscute pe internet. Iar imaginea pe internet este deosebit de importantă, mai ales din punct de vedere turistic și informațional.

Cum ar fi ca orașul sau regiunea ta preferată să aibă un website ori portal? Totul pornește de la dragoste, pasiune și implicare. Astfel, dacă îți iubești orașul, atunci ai pasiunea necesară care te poate ajuta să te implici în realizarea unui website centrat în jurul acestuia.
Aflați mai multe2 Comentarii

Interviu - să cunoaștem comunitatea!

Autor: Raver | Categorie: Interviuri , 15:06 1287
uCoz se apropie cu pași repezi de cea de-a 7 aniversare, fapt pentru care ținem să mulțumim tuturor utilizatorilor care ne sunt alături. A fost și este o plăcere deosebită să avem lângă noi webmasteri de toate vârstele, care creează proiecte interesante, pentru audiențe variate. În sistemul nostru, se găsesc, de la magazine online și bloguri, pînă la fan site-uri și radio-uri. Pentru că dezvoltarea unui site necesită atât resurse informaționale cât și de timp, utilizatorii noștri iși dau întalnire pe Forum-ul oficial, cel al vorbitorilor de limba română, de pretutindeni. Aici, există mai mulți moderatori care asistă utilizatorii din punct de vedere tehnic în diverse situații, iar unul dintre acestia este Danny, Head Moderator și utlizator fidel. Mai departe, vom nota câteva cuvinte despre experiențele pe care Danny le-a avut pînă acum în sistemul nostru și ce recomandări are pentru utilizatorii viitori.
Aflați mai multeNiciun comentariu

Punctele cheie din evaluarea unui CMS

Autor: Raver | Categorie: Proiecte , 22:53 1426
Când alegem un CMS (Content Management System sau Sistem de Administrare al Conținutului), trebuie să avem în vedere mai multe criterii printre care: cerințele de sistem, securitatea, asistenţa, performanţa, administrare, inter-operabilitate, flexibilitatea şi aplicațiile incluse. Fiecare dintre aceste criterii sunt caracterizate prin câteva caracteristici şi opțiuni, pe care le oferă CMS-ul. Astfel, poate cel mai important criteriu care trebuie avut în vedere la alegerea acestuia este comunitatea şi asistenţa, care înglobează:

Asistenţa online – E important să aveți la îndemână o modalitate simplă şi rapidă de comunicare cu echipa tehnică a CMS-ului pentru că orice dificultăţi ați întâmpina să poată fi rezolvate în timp util. În cazul uCoz, există asistență tehnică în limba română, care oferă un timp de răspuns ce variază între 24 și 48 de ore.
Aflați mai multeNiciun comentariu

Care sunt avantajele utilizării noului modul Video

Autor: Raver | Categorie: Știri , 15:05 1265
După cum poate ați observat, cu puțin timp în urmă a avut loc lansarea celui de-al 22-lea modul uCoz, cel Video. Detalii despre lansare precum și discuțiile apărute între utilizatori, pot fi găsite aici. Momentan, platforma este într-un dinamic proces de continuuă dezvoltare, aducând îmbunătățiri şi noutăți, acestea venind ca un răspuns la feedback-urile oferite de utilizatorii noștri – pe care dorim, în permanenţă să îi implicăm activ în toate procesele de îmbunătățire ale serviciilor noastre.
Așadar, pentru a întâmpina nevoile utilizatorilor noștri, am creat acest modul Video, modul ce prezintă numeroase avantaje, pe care le veți descoperi cu ușurință dacă îl veți testa. Mai jos enumerăm doar o parte dintre acestea, pentru a amplifica plăcerea descoperirii momentului în care veți încerca noul modul. Poate ne repetăm, dar vrem să credem că este o repetiție utilă și necesară:
Aflați mai multeNiciun comentariu

Cum să alegem culorile pentru un site de firmă

Autor: Raver | Categorie: Design , 13:44 8793
În ziua de astăzi, o prezență online este imperios necesară în cazul unei afaceri, mici sau mari, astfel încât multe firme își creează pagini web. Fie că realizați un website pentru firma dvs folosind uCoz, fie pentru un client care vrea un site pentru firma sa și v-a solicitat acest lucru, exista mai multe aspecte de care trebuie să ținem cont. Astfel, între elementele de bază pe care trebui să le stabiliți atunci când creați un site web, fie că îl realizați de la zero, fie că personalizați un șablon predefinit, este paleta de culori. În cazul în care aţi creat un logo pentru firma dvs, paleta de culori este deja pe jumătate stabilită pentru că logo-ul dă tonul. Dacă însă nu aveți un logo, trebuie să formați paleta de culori de la 0. Ca şi în orice altă decizie vă puteți folosi de câteva criterii care să vă ajute să alegeți.
Aflați mai multe1 Comentarii
« 1 2 ... 19 20 21 22 23 »